לא נורמלים
  • דף הבית
  • מי אנחנו?
  • הבלוג
  • תמונות
  • איפה אנחנו עכשיו?
  • צור קשר
  • דף הבית
  • מי אנחנו?
  • הבלוג
  • תמונות
  • איפה אנחנו עכשיו?
  • צור קשר
לא נורמלים
  • דף הבית
  • מי אנחנו?
  • הבלוג
  • תמונות
  • איפה אנחנו עכשיו?
  • צור קשר
  • דף הבית
  • מי אנחנו?
  • הבלוג
  • תמונות
  • איפה אנחנו עכשיו?
  • צור קשר
שגרה בגואה
ראשי » בלוג » שגרה בגואה
15 בדצמבר 2016 4 תגובות

אז נחתנו בגואה לפני כחודש, אחרי טיול של כמעט שבועיים בראג׳סטן (שווה פוסט נפרד רק בשביל התמונות משם..).

מעבר לכך שיש שם חופים וים, לא ידענו כל כך למה לצפות. את השם גואה הכרנו בעיקר מהשיוך האוטומטי שעושים למסיבות החוף של המטיילים הצעירים עם הסמים וכו׳. אבל מסתבר שבמציאות כיום, זה כבר כמעט לא מתקיים היום. לפני כמה שנים הממשלה ההודית החליטה לחסל את המסיבות הללו ומה שנשאר היום זה החופים היפייפיים.

הגענו לחוף פאלולים בהתחלה לכמה ימים ויצאנו לחפש את ״הבית״ החדש שלנו לשבועות הקרובים. עד כה בטיול היינו הרבה בתזוזות ובתנועה ממקום למקום, והפעם החלטנו להשתקע לכמה שבועות.

הנסיון שלנו בהזמנה של מקומות לינה דרך האינטרנט לימד אותנו שבאינטרנט כל המלונות והגסט האוסים נראים תמיד מעולה. המציאות היא אחרת. למעשה, כמעט תמיד הכלל הוא ש- what you see is defiantly not what you’ll get . זה דומה לתמונות של הצימרים שמזמינים באינטרנט בארץ, והאכזבה כשאתה מגיע למקום ומגלה שהתמונות צולמו ביום הראשון שהצימר נפתח, ומאז עברו הרבה מים בים, וכל קשר בין המקום שבתמונות למציאות שאתה פוגש הוא מקרי בהחלט…

ולכן, האסטרטגיה שלנו כשאנו מגיעים למקום חדש היא להזמין מקום באינטרנט ללילה שניים לכל היותר, ואז לצאת לסיור רגלי בשטח ולמצוא את המקום שמתאים לנו. גם ניתן לראות מה מקבלים, וגם אפשר להתמקח על המחיר ותמיד נקבל מחיר טוב יותר מאשר באינטרנט. בשבילי זה עוד סוג של שינוי… עד כה התרגלתי להתנהל בקלות מול האינטרנט ולסגור הכל שם, אבל אין תחליף לעבודת הרגליים במקרה הזה…

וכך בילינו את היומיים הראשונים בגואה, הילדים בחוף הים, וויקי ואני יצאנו לסיור בחופים לחפש לנו בית. ביום הראשון בפאלולים מצאנו בעיקר חושות על החוף במחירים מופקעים, מיוחד לתיירים צעירים שמגיעים לזמן קצר וכל מה שחשוב להם זה הקירבה לים ושהבירה תהיה זולה. (אגב, בגואה יחסית לשאר המקומות שהיינו בהם בהודו, הבירה ממש ממש זולה 🙂 ).

ביום השני הגענו לחוף פטנם, ואפשר לומר שזו היתה אהבה ממבט ראשון. רצועת חוף לא גדולה, נקייה, עם חול צהוב ונקי, ים שקט ונעים, רקע של עצי קוקוס ודקלים מאחור ושקיעות שאסור לפספס.

בעקבות הילדים, נכנסנו למסעדה הראשונה שפגשנו על החוף שנקראת אום-שאנטי, ואפשר לומר שהשאנטי התאים לנו. אז עדיין לא ידענו, אבל היא הפכה להיות מסעדת הבית שלנו, והמשרד החדש שלי.

התפצלנו. הילדים הלכו לים לתפוס גלים, אני הלכתי לחפש מקום על החוף, וויקי הלכה לחפש ברחוב הצמוד לחוף. לאחר כשעתיים שבהם אני ראיתי עוד חושות מג׳וייפות במחירים מופקעים על החוף, ויקי חזרה ואמרה – מצאתי!

אני עברתי מחושה אחת לשניה, מנסה לסנן מהר את אלו שלא רלוונטיות כדי לא לבזבז זמן, כך שהשאלה הראשונה שלי היתה האם יש להם מים חמים. מסתבר שהסטנדרט של הרבה מקומות על החוף הוא מים קרים במקלחת, ואם ממש נחמדים יסכימו למכור לך דלי של מים חמים למקלחת תמורת עשרים רופי נוספים. מאחר והחלטנו שאנו לא מתכוונים ״להתכלב״ בטיול, המקומות הללו כמובן ירדו מיד מהפרק.

האסטרטגיה של ויקי היתה שונה, היא הסתובבה ברחוב ועברה בין הבתים ושאלה את המקומיים האם יש להם חדרים פנויים להשכרה. וכך גם היא הגיעה לבית של סטיבן, הודי חביב שלקח אותה מיד לראות את החדרים שהוא בדיוק עומד לסיים לבנות. יחידות גדולות (במונחים הודים), עם מקלחת גדולה (מים חמים!!) ומטבחון מאובזר לחלוטין. סגרנו.

ויומיים אחר כך, נכנסנו לבית החדש שלנו, מרחק של חמש דקות הליכה מהחוף, לראשונה עם מטבחון ומקרר שאיפשר לנו גם לעשות משהו שנראה מאד טריוויאלי,אבל לנו היה כאן די מרגש – ללכת למכולת!!

כן, לאחר כמעט חודשיים שבהם אכלנו רק במסעדות, פתאום שוב התאפשר לקנות במכולת ולבשל לעצמנו אוכל עם טעם של בית.

גילינו בפטנם הרבה מאד משפחות, יש כאן גם קהילת משפחות ישראלית לא קטנה, עם חבר׳ה ותיקים שמגיעים בכל שנה לתקופה של כחצי שנה וחיים שם. והאמת היא שאפשר להתרגל לסגנון החיים הזה. פשוט, שקט, ומאד רגוע.

זה במיוחד הורגש בימים שבהם קיבלנו וראינו את הדיווחים מישראל על השריפות בכל מקום והבלגן שהתחולל. זו ניגודיות שלא תמיד פשוט להכיל אותה. אנחנו במקום שקט, שליו ופסטורלי כל כך, וברקע מקבלים את הידיעות הקשות על מה שמתחולל בארץ.

וכך נכנסנו לסוג של שגרה, הילדים קצת לומדים, אפילו מצאנו לאופיר בית ספר שהוא הצטרף אליו לחלק מהתקופה. בית ספר אנטרופוסופי, שמיועד לילדי ״הזרים״ שמטיילים ומגיעים לתקופות ארוכות יותר מכמה ימים. הלימודים באנגלית, אבל היו שם כל כך הרבה ילדים ישראלים שהשפה השלטת ששמענו היתה בעיקר עברית (חוץ מהמורים כמובן).

אופיר מיד מצא לו כאן חברים חדשים, אבל בעיקר מצא לו כאן חברה חדשה, את בר. לדעתנו הוא פגש את הנשמה התאומה שלו 🙂

 

אין על הצבעים בשוק הקטן בדרך לחוף...אין על הצבעים בשוק הקטן בדרך לחוף...
אין על הצבעים בשוק הקטן בדרך לחוף...
Preview
עוד קצת צבעים בשוקעוד קצת צבעים בשוק
עוד קצת צבעים בשוק
Preview
הבית הצהוב של סטיבן, שהפך להיות הבית שלנו לחודשהבית הצהוב של סטיבן, שהפך להיות הבית שלנו לחודש
הבית הצהוב של סטיבן, שהפך להיות הבית שלנו לחודש
Preview
מכינים ארוחת בוקר טיפוסית... (לפני)מכינים ארוחת בוקר טיפוסית... (לפני)
מכינים ארוחת בוקר טיפוסית... (לפני)
Preview
וזו תמונת ה"אחרי"וזו תמונת ה"אחרי"
וזו תמונת ה"אחרי"
Preview
עוד ארוחת בוקרעוד ארוחת בוקר
עוד ארוחת בוקר
Preview
המיץ הירוק שלנו... כל בוקר :)המיץ הירוק שלנו... כל בוקר :)
המיץ הירוק שלנו... כל בוקר 🙂
Preview
שגרה בחוף...שגרה בחוף...
שגרה בחוף...
Preview
דגים דגים ועוד דגים...דגים דגים ועוד דגים...
דגים דגים ועוד דגים...
Preview
כן.. עוד דגים!כן.. עוד דגים!
כן.. עוד דגים!
Preview
כמה שהם אוהבים את הגורים על החוףכמה שהם אוהבים את הגורים על החוף
כמה שהם אוהבים את הגורים על החוף
Preview
קצת שלווה בחוף אגונדהקצת שלווה בחוף אגונדה
קצת שלווה בחוף אגונדה
Preview
אופיר ובר (זו היתה אהבה ממבט ראשון)אופיר ובר (זו היתה אהבה ממבט ראשון)
אופיר ובר (זו היתה אהבה ממבט ראשון)
Preview
במסגרת השיטוטים על הטוסטוס, פגשנו אגמון קטן בדרך...במסגרת השיטוטים על הטוסטוס, פגשנו אגמון קטן בדרך...
במסגרת השיטוטים על הטוסטוס, פגשנו אגמון קטן בדרך...
Preview
2 מתוך 6 הכלבים שהיו לנו בחצר, מחכים מחוץ לדלת בנאמנות לאופיר2 מתוך 6 הכלבים שהיו לנו בחצר, מחכים מחוץ לדלת בנאמנות לאופיר
2 מתוך 6 הכלבים שהיו לנו בחצר, מחכים מחוץ לדלת בנאמנות לאופיר
Preview
שייט קצר באחד הנחלים שנשפכים ליםשייט קצר באחד הנחלים שנשפכים לים
שייט קצר באחד הנחלים שנשפכים לים
Preview
וזה המוכר ההודי שאופיר הכי אהב להתמקח איתו!וזה המוכר ההודי שאופיר הכי אהב להתמקח איתו!
וזה המוכר ההודי שאופיר הכי אהב להתמקח איתו!
Preview
החוף שלנו בפטנםהחוף שלנו בפטנם
החוף שלנו בפטנם
Preview
מצב טיפוסי על החוף... במסעדות הרבותמצב טיפוסי על החוף... במסעדות הרבות
מצב טיפוסי על החוף... במסעדות הרבות
Preview
גן עדן זה כאן... חוף קולהגן עדן זה כאן... חוף קולה
גן עדן זה כאן... חוף קולה
Preview
חוף קולהחוף קולה
חוף קולה
Preview
ועוד מחוף קולהועוד מחוף קולה
ועוד מחוף קולה
Preview
גם בחוף קולהגם בחוף קולה
גם בחוף קולה
Preview
עוד קצת מחוף קולהעוד קצת מחוף קולה
עוד קצת מחוף קולה
Preview
פרה??? בים??!!פרה??? בים??!!
פרה??? בים??!!
Preview
מתרגלים ביצועים...מתרגלים ביצועים...
מתרגלים ביצועים...
Preview
שגרה בחוףשגרה בחוף
שגרה בחוף
Preview
אופיר, בר וכל החברים...אופיר, בר וכל החברים...
אופיר, בר וכל החברים...
Preview
אופיר והחברים הנאמנים שלו שגדלו אצלנו בחצראופיר והחברים הנאמנים שלו שגדלו אצלנו בחצר
אופיר והחברים הנאמנים שלו שגדלו אצלנו בחצר
Preview
שגרת שקיעה חוף פטנםשגרת שקיעה חוף פטנם
שגרת שקיעה חוף פטנם
Preview

 

מדהים לראות איך אנו כבני אדם מסתגלים כל כך מהר למציאות שלנו שמשתנה. מצד אחד מרביתנו סולדים משינויים, אבל כשאלו כבר קורים, אנו מהר מאד מסתגלים. וכך נוצרה לנו שגרת יום, כשאנו קמים בבוקר אני הייתי הולך עם אופיר לצ׳אי שופ שישתה ויאכל משהו לפני שהייתי מסיע אותו לבית הספר (על הטוסטוס ששכרנו, אבל עוד רגע על זה), ואחרי שהייתי מוריד אותו הייתי יוצא לסבב הצטיידות: אננס ואבטיח, ביצים, ירקות וחלב, כמה לחמניות טריות, וזוג כוסות מיץ ירוק טרי שסחטו לנו במסעדה הצמחונית ליד הבית.

בארץ אתה מורגל שהולכים לסופר פעם בשבוע, עושים קנייה גדולה וזה אמור להספיק. אבל כאן, אין דבר כזה קנייה גדולה, כי בתכל׳ס הכל כל כך קרוב, נגיש ומיידי שאתה לא מוצא טעם בלקנות בכמויות… אז קונים מה שצריך לאותו יום, מקסימום אולי ליומיים.

ההודים בגואה ובפטנם במיוחד הם ההודים הכי נחמדים שפגשנו. בתחילת הטיול שלנו בהודו היינו תמיד משווים אותם לנפאלים ותמיד מסכימים שהנפאלים נחמדים יותר. אבל גואה זו הודו אחרת, נקייה (יחסית להודו כן…), נעימה, שקטה ומסבירת פנים.

זו בעצם הפעם הראשונה בטיול שלנו שנשארנו במקום אחד הרבה זמן יחסית, ואחרי כחודשיים שבהם נסענו בכל כמה ימים ממקום למקום, השגרה הזו של חודש במקום אחד היתה בהחלט מבורכת.

שגרה מאד שונה מזו שבארץ. בלי לחץ, בלי יותר מדי “משימות” שצריך להספיק או להשלים, ועם הרבה חופש.

ובתוך השגרה הזו, מצאתי גם לא מעט זמן לעבוד על כמה פרוייקטים, כמה שעות בבוקר, ואח”כ היינו מטיילים קצת על החופים המדהימים, נהנים מהאוכל במסעדות על החוף (שייקים בבוקר ודגים בערב), מהים הרגוע, ובעיקר בעיקר, מהשקיעות המדהימות כל ערב על החוף.

וזה לא שבארץ אין שקיעות מדהימות, אבל לרוב אנחנו לא כל כך שם לראות אותן.

 

Image00118Image00118Preview
Image00113Image00113Preview
Image00110Image00110Preview
Image00111Image00111Preview
Image00112Image00112Preview
Image00105Image00105Preview
Image00104Image00104Preview
Image00103Image00103Preview
Image00100Image00100Preview
Image00097Image00097Preview
Image00085Image00085Preview
Image00086Image00086Preview

 

אחרי כמה ימים, אזרתי סוף סוף אומץ, ואחרי לחץ פיסי (לא מתון בכלל) של הילדים שכרנו טוסטוס. הפעם האחרונה שרכבתי על טוסטוס היתה בגיל 18, אבל כנראה שמה שאומרים על רכיבה על אופניים נכון גם כאן – לומדים פעם אחת וזוכרים לכל החיים 🙂

הטוסטוס נתן לנו גם מימד חדש של עצמאות וחופש, פתאום לא זקוקים יותר לריקשות כל הזמן, לא צריך לתכנן קדימה יותר מדי, ובכלל הכל הופך להיות זמין ונגיש יותר.

חוקי התנועה ההודיים די פשוטים להבנה, ואם הייתי מסכם אותם, זה היה נראה משהו כמו: סע איפה שאפשר, תשתדל לא לדרוס אף אחד, וצפצף הרבה, בעיקר לפני פניות בכביש.

ראינו את אופיר פורח בתקופה הזו, מכיר חברים חדשים, מתמקח בחנויות עם המוכרים ההודים על המחיר ולומד כל פעם מילים חדשות באנגלית תוך כדי, תופס עצמאות מוחלטת (לפעמים אפילו יותר מדי לטעמנו), מכיר ופוגש חברים חדשים, גולש על הגלים בים, ובקיצור חווה את החופש במלוא עוצמתו.

אצל ניר ראינו את היצירתיות שלו במלוא עוצמתה, מצלם תמונות מהממות על החוף, מאייר במחברת ולומד לבד לעצב במחשב, ואפילו משיג לו 2 לקוחות ראשונים דרך טוויטר ומעצב להם לוגו. הרבה מתמונות השקיעה ששמתי כאן צולמו על ידי ניר.

ואפילו זכינו לביקור מהארץ, קרן כהן החליטה בספונטניות להגיע לגואה, וסידרנו לה דירה מעלינו בבית הצהוב של סטיבן. זה היה כיף גדול לפגוש אותה ולבלות ביחד, גם בחוויות וגם בשיחות על החוף, על שיק אננס או בהליכות.

אנחנו עוזבים את גואה היום, אבל יש לי תחושה שעוד נחזור לשם, נשאר לנו הרבה “טעם של עוד”…

[hana-code-insert name=’ravmeser’ /]

שיתוף
  • הדפסה
  • אימייל
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

נשמח לתגובות שלכם

פורסם ב: בלוג, הודו תגיות: גואה, הודו, שגרה
פוסטים אחרונים
  • בפרספקטיבה של שנה אחרי…
  • בחזרה למטריקס
  • רגע לפני שחוזרים…
  • הכל… ובגדול!
  • חיים פשוטים
תוכלו למצוא אותנו גם כאן...
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram

4 תגובות

  1. יוסי 9 בפברואר 2021 בשעה 21:52 הגב

    לא צריך לטוס עד להודו בשביל שלווה. האמת שלא צריך ללכת אפילו מטר מהבית. ע”מ להגיע לשלווה ואח”כ לתובנות צריך שקט מהפרעות. ואולי קצת יתרה בבנק ע”מ שלא להיות מוטרדים יותר מידי מאיך להשיג אוכל לצלחת.

  2. מיכל 3 בינואר 2018 בשעה 15:25 הגב

    מקסים ומעורר השראה.. אנחנו משפחה עם שני ילדים מטיילים כעת בהודו וביום שישי מתוכננים להגיע לפטנם, נשמח מאוד לכתובת של סטיבן

  3. אסתי שנקל 5 בספטמבר 2017 בשעה 13:01 הגב

    נמסטה.
    אפשר לקבל המייל של סטיבן?
    תודה

  4. שרהלה חן 13 בינואר 2017 בשעה 20:42 הגב

    דרך השקט מגיעות התובנות. וכמה הדברים הפשוטים משמחים ומביאים אושר. המשיכו למצוא את עצמכם בעצמכם. תבורכו

השארת תגובה

ביטול

(C) כל הזכויות שמורות לויקי וערן שטרן. אין להעתיק או לעשות שימוש ללא אישור בכתב מבעלי הזכויות.
תנאי שימוש באתר
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל